Ekonomija

BITCOIN POMAMA: Rekordna vrijednost kriptovalute - najveća ikad!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Najpoznatiji kriptonovčić dostigao vrijednost, koju nije imao nikad dosad!

Vrijednost digitalne valute Bitcoin porasla je tokom 26. decembra za šest odsto i ponovo je dostigla rekordni maksimum.

Jedan novčić ove kriptovalute u trenutku je vrijedio čak 25.005 dolara! To je jedan od naglih skokova, koji je uslijedio nakon naglog pada, kad je vrijednost jednog Bitcoin novčića izgubila preko šest procenata.

Ova kriptovaluta tokom pandemije korona virusa doživljava iznenađujući uspjeh. Od marta, kad je vrijedila 5.000 dolara, do danas vrijednost bitkoina porasla je za 400 odsto.

Najstarija i najveća kriptovaluta na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji, Bitcoin, prvi put je 17. decembra prekoračila psihološku granicu od 22.000 dolara.

Skok vrijednosti najpoznatije kriptovalute izazvala je novu pomamu korisnika za mašinama za rudarenje, čija je ključna stvar grafička karta, a prema ocjeni tržišnih analitičara ovo će se odraziti dodatno loše na ionako loše stanje nVidia RTX kartica serije 3000, kojih ionako nema na tržištu ni izbliza dovoljno za igra, a kamoli za rudarenje kriptovaluta.

S porastom vrijednosti Bitkoin-a očekuje se i porast potrošnje struje u pojedinim dijelovima svijeta, posebno u Kini, kao i zagađenja, koje je sve veći problem ovakvih tehnologija.

THE BITCOIN FAMILY video (MobIT)
Izvor: The Bitcoin Family

Tagovi