Ekonomija

Trgovina nekretninama PREPOLOVLJENA ali cijene NE PADAJU!

Autor Mladen Stojović

Crnogorsko tržište nekretnina je od marta i pojave korona virusa zamrlo i gotovo da nema interesovanja za kupovinu stanova i kuća, saopšteno je Pobjedi iz agencija za nekretnine.

Izvor: Vlada Crne Gore

Podgorički dnevnik navodi da predstavnici agencija ističu da, i pored slabog interesovanja, cijene nekretnina, prvenstveno stanova, nisu pale.

Jedan od najpoznatijih crnogorskih građevinskih investitora, vlasnik podgoričke kompanije Zetagradnja Blagota Radović rekao je Pobjedi da je zbog epidemije koronavirusom u prethodnih pet mjeseci prodaja njihovih stanova upola manja, ali da ne razmišljaju o smanjenju cijena.

“Interesovanje za kupovinu stanova je i dalje smanjeno, a cijene su kod nas ostale iste”, kazao je Radović i dodao da Zetagradnja u zadnjih pet mjeseci bilježi pad prodaje stanova od 50 odsto u odnosu na period prije pandemije.

On ne očekuje da ubrzo dođe do oporavka tržišta nekretnina.

Do rasta tražnje za nekretninama će teško doći, dok se ne riješi pitanje sa kovidom-19”, rekao je Radović za Pobjedu.

On je dodao da očekuje da će situacija na tržištu nekretnina biti otežana u narednom periodu i da će biti smanjene investicije u toj oblasti.

Zetagradnja neće sigurno mijenjati cijene, smanjićemo možda intenzitet gradnje u narednom periodu, ali cijene stanova nećemo smanjivati”, rekao je Radović.

On je dodao da su za kupovinu stanova u posljednjih petnaestak dana interesovanje pokazali crnogorski građani koji žive u inostranstvu, a koji su došli na ljetovanje i „pokušavaju da riješe svoja stambena pitanja za budućnost”.

Komentarišući četvrtu fazu projekta Hiljadu plus, Radović je naveo da taj projekat može da dovede do povećanog interesovanja za kupovinu stanova, ali da Zetagradnja neće učestvovati u ovom projektu ako im ne bude isplativo.

Tagovi