Ekonomija

Crna Gora se oslanja na primjer uzornog zdravlja za privlačenje turista

Izvor MINA

Najčitaniji francuski portal i dnevne novine Le Figaro objavili su članak o Crnoj Gori u kojem se navodi da je zemlja posljednja u Evropi koja je zaražena koronavirusom, a prva koja se izborila sa tim nepoznatim neprijateljem.

Izvor: printscreen/lefigaro.fr

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da je kroz intervju sa direktoricom NTO Željkom Radak Kukavičić, Crna Gora predstavljena kao sigurna destinacija za odmor ove sezone, u kojoj turisti mogu uživati u svim aktivnostima, kao i prethodnih godina, od odmora na plažama na kojima se garantuje maksimalna bezbjednost, do biciklizma i uživanja u divljoj ljepoti.

„Imajući u vidu da su sigurnost i bezbjednost na vrhu liste pri odabiru destinacije za odmor francuskih turista, u članku je naglašeno da je Crna Gora uvela niz mjera u hotelima, restoranima i na plažama koje garantuju sigurnost svim onima koji se odluče da svoj odmor provedu u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju.

Pored zdravstveno bezbjedne epidemiološke situacije, ističe se da Crna Gora posjeduje nevjerovatnu prirodnu ljepotu sa pet nacionalnih parkova, područjima koja su pod zaštitom UNESCO-a, najveće jezero na Balkanu, plaže koje su na Forbesovoj listi najljepših, kao i poluostrvo Lušticu koja predstavlja raj za ronioce.

„To će sveukupuno uticati da se i pored ograničenih kretanja turisti, ipak, odluče da i ove godine posjete Crnu Goru“, dodaje se u saopštenju.

Članak možete pogledati na ovom LINKU

Tagovi