Ekonomija

LUKA BAR PRODAJE 2.479 TONA UGLJA

Izvor Vijesti

Ponude se mogu dostavljati do 2. oktobra, a svi ponuđači su u obavezi da uplate depozit u iznosu od 5.000 eura.

Izvor: MONDO

Luka Bar raspisala je javni poziv za prodaju 2.479 tona uglja po početnoj cijeni od 129,15 eura po toni, odnosno ukupno 320.162,85 eura.

Ponude se mogu dostavljati do 2. oktobra, a svi ponuđači su u obavezi da uplate depozit u iznosu od 5.000 eura.

“Konačna težina predmeta prodaje utvrdiće se mjerenjem-vaganjem na kolskoj vagi kod prodavca, uz prisustvo predstavnika odabranog ponuđača - kupca i predstavnika prodavca, ili na drugi obostrano prihvatljiv način u zavisnosti od modela otpreme.

Predmet prodaje nije moguće kupovati parcijalno, već isključivo kao cjelinu – ukupna količina vezana za predmet prodaje”, navedeno je u javnom pozivu.

Ovaj ugalj se nalazi u području Luke Bar na terminalu za rasute, specijalne i tečne terete i svi zainteresovani kupci do 25. septembra mogu da ostvare uvid na licu mjesta od 11 do 14 časova.

“Prispjele ponude zavode se u prema datumu i času prijema i dostavljaju Komisiji za prodaju. Jednom podnesena ponuda ne može se mijenjati ni dopunjavati. Ponuda se može povući najkasnije tri dana prije dana otvaranja ponuda dostavljanjem pisanog obavještenja o povlačenju. Nepotpune, neblagovremene i ponude koje nisu pripremljene u skladu sa uslovima Javnog poziva neće se razmatrati. Neblagovremene ponude vraćaju se neotvorene ponuđaču”, navedeno je u javnom pozivu.

U pozivu je definisano da je obaveza Luke Bar, a u slučaju zahtjeva zainteresovanim omogući da u svrhu uzorkovanja i ispitivanja uglja, preuzmu količinu od maksimalno 10 kg robe bez naknade i da izabranom ponuđaču – kupcu obezbijedi lokaciju, bez naknade, za skladištenje robe na period od 60 dana od dana zaključenja Ugovora o kupoprodaji.

“Obaveza kupca je da izvrši uplatu avansa jednakog proizvodu procijenjene količine uglja koji je predmet prodaje (2.479 t) i ugovorene cijene prodaje, u roku od pet radnih dana od dana izdavanja avansne fakture i da snosi troškove pretovara uglja u trenutku njegove otpreme, koji će biti definisani posebnim komercijalnim Ugovorom”, navodi se u pozivu.