Ekonomija

RASPISAN TENDER ZA IZGRADNJU BULEVARA VOJISLAVLJEVIĆA

Procijenjena vrijednost radova je 14,5 miliona eura sa PDV-om. Radovi će se izvoditi na saobraćajnici dužine 3,2 km, od kružne raskrsnice u Ulici 4. jula do mosta preko rijeke Morače. Rok za završetak radova je 18 mjeseci.

Izvor: Screenshot/Uprava za saobraćaj

Uprava za saobraćaj, kao što je i najavljeno, raspisala je danas tender za rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića, odnosno za proširenje postojeće saobraćajnice u bulevar sa četiri trake u podgoričkom naselju Zabjelo. Procijenjena vrijednost radova je 14,5 miliona eura sa PDV-om. Radovi će se izvoditi na saobraćajnici dužine 3,2 km, od kružne raskrsnice u Ulici 4. jula do mosta preko rijeke Morače. Rok za završetak radova je 18 mjeseci.

“Raspisivanju tendera prethodio je Sporazum o sufinansiranju, koji su prošle sedmice potpisali direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović i gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, čime su se stekli uslovi da Uprava za saobraćaj raspiše tender”, saopštila je Uprava za saobraćaj,

Prema sporazumu, Uprava za saobraćaj će finansirati izgradnju saobraćajnice sa saobraćajnom signalizacijom, a obaveza Glavnog grada je izrada Elaborata za eksproprijaciju zemljšta, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i finansiranje komunalne infrastrukture.