Ekonomija

CRNOGORSKI AERODROMI SMANJUJU TAKSE KAKO BI ZADRŽALI NISKOTARIFNE PREVOZNIKE

Izvor CdM

Iz Ryanaira su ranije kazali da aerodromi u Crnoj Gori, suprotno aerodromima u Evropi, povećavaju takse

Izvor: MONDO

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je postiglo dogovor sa operaterom Aerodromi Crne Gore o smanjenju naknada, kako bi se zadržali postojeći niskotarifni prevoznici (LCC) i privukli novi, piše CdM.

Maja Vukićević, novoimenovana ministarka saobraćaja, istakla je da je odluka dosadašnjeg rukovodstva operatera o povećanju naknada imala “veoma negativan uticaj”. Kao rezultat toga, Ryanair će ove zime zadržati jednu liniju iz Podgorice, suspendujući sve ostale do sljedećeg ljeta.

“Pored gubitka nekih ruta, naši aerodromi su postali manje konkurentni u odnosu na druge u regionu. Nažalost, mnogi iz Crne Gore se sada opredjeljuju za letove sa susjednih aerodroma. Nakon razgovora sa direktorom Aerodroma Crne Gore Rokom Tolićem i predsjednicom Odbora direktroa Jelenom Maraš, postignut je dogovor o smanjenju naknada. Kao rezultat toga, operater će imati novu cjenovnu politiku usmjerenu na niskobudžetne avio-prevoznike”, kazala je ona.

Iz Ryanaira su ranije kazali da aerodromi u Crnoj Gori, suprotno aerodromima u Evropi, povećavaju takse, prenosi CdM.

“Kao što znate, aerodromi u Crnoj Gori su povećali naknade u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja”, saopšteno je Pobjedi iz ove irske kompanije.

Takvi postupci su, kako navode, u suprotnosti sa onim što se može vidjeti širom Evrope, Sjeverne Afrike i Bliskog istoka.