Ekonomija

ZA PLATE PREMIJERA I 7 POTPREDSJEDNIKA VLADE IZDVOJENO 13.746 EURA: Đeljošajeva plata, odmah poslije premijerove

Autor Milica Mrvaljević

Najbrojnija Vlada u Evropi primila je prije 10 dana prvu punu platu

Izvor: Vlada CG

Najbrojnija Vlada u Evropi primila je prije 10 dana prvu punu platu, a za zarade čelnih ljudi, odnosno premijera i 7 potpredsjednika, u avgustu je izdvojeno ukupno 13.746 eura, pokazuju podaci objavljeni na Vladinom sajtu.

Premijer Milojko Spajić prošlog mjeseca primio je platu od 1907 eura. Potpredsjednici Vlade iz Demokrata Aleksa Bečić i Momo Koprivica primili su po 1732 i po eura dok od potpredsjednika najveću platu ima Nik Đeljošaj, koji je i ministar ekonomskog razvoja, i zarađuje 1838 eura.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova iz Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović primio je 1634 eura koliko i potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović, koga je Ibrahimović zamijenio na mjestu šefa diplomatije u rekonstrukciji Vlade krajem jula.

Po 1634 eura primili su i novi potpredsjednici Vlade iz partija bivšeg Demokratskog fronta - Budimir Aleksić i Milun Zogović.

Na Vladinom sajtu objavljeno je i da je jedini ministar bez portfelja u Vladi, Milutin Butorović, koji je zadužen i za odnose sa Skupštinom, u avgustu primio 1629 eura.