Ekonomija

Predsjednik Opštine Bar održao je sastanak sa direktoricom Agencije za investicije Crne Gore!

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Skrenuo je pažnju na izazove sa kojima se Opština Bar suočava uslijed centralizovanih administrativnih procedura, odnosno eliminisanju biznis barijera.

Izvor: MONDO

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, zajedno sa svojim saradnicima, održao je sastanak sa direktoricom Agencije za investicije Crne Gore, Snežanom Đurović, i njenim saradnicima.

Kako navode iz Opštine Bar, glavne teme sastanka odnosile su se na mogućnosti i izazove javno-privatnog partnerstva u Crnoj Gori te na identifikaciju potencijalnih projekata u opštini Bar koji bi mogli biti realizovani kroz ovaj model.

Raičević iskoristio je priliku da upozna Đurović sa poslovnim i investicionim ambijentom u opštini Bar, te upoznao sagovornike sa programima podrške koje lokalna uprava u kontinuitetu sprovodi u cilju razvoja lokalnog biznisa i valorizacije turističkog potencijala Bara, piše CdM.

Takođe, skrenuo je pažnju na izazove sa kojima se Opština Bar suočava uslijed centralizovanih administrativnih procedura, odnosno eliminisanju biznis barijera.

Sa svoje strane, Đurović predstavila je ulogu Agencije za investicije u olakšavanju komunikacije između investitora i državnih organa, s ciljem prevazilaženja administrativnih i drugih prepreka. Đurović je naglasila važnost obezbjeđivanja efikasnog, ali i sigurnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Posebna pažnja na sastanku bila je posvećena investicionim projektima u Baru, koji su trenutno u fazi planiranja ili realizacije, a koji će značajno doprinijeti razvoju lokalne zajednice i ekonomije.