Ekonomija

EPCG: HE Perućica ponovo u pogonu nakon punjenja kanala

Autor Teodora Orlandić

Zbog dodatnih zahvata punjenje kanala će započeti u nedjelju, 08. septembra, u ranim jutarnjim časovima, a ubrzo nakon toga naša najstarija velika elektrana biće ponovo u pogonu

Izvor: EPCG

"Molimo stanovnike naselja koja gravitiraju HE 'Perućica' da izbjegavaju prisustvo i ne izvode bilo kakve aktivnosti u njegovoj neposrednoj blizini u vrijeme punjenja dovodnih kanala", saopšteno je iz kompanije.

Iako je Planom godišnjeg remonta bilo predviđeno da HE "Perućica", poslije jednomjesečne potpune obustave, ponovo bude priključena na elektroenergetski sistem 4. septembra, zbog dodatnih zahvata punjenje kanala će započeti u nedjelju, 08. septembra, u ranim jutarnjim časovima, a ubrzo nakon toga naša najstarija velika elektrana biće ponovo u pogonu, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

"Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega, stanovnike naselja koja gravitiraju hidroenergetskom sistemu 'Perućica', na moguće opasnosti i molimo ih da izbjegavaju prisustvo i ne izvode bilo kakve aktivnosti u njegovoj neposrednoj blizini u vrijeme punjenja dovodnih kanala", zaključuje se u saopštenju.