Ekonomija

Jušković: Jasno se ukazuje da sam na mjerama tajnog nadzora

Autor Milica Mrvaljević

Nebojša Jušković, koji je bio kandidat Koalicije “Za budućnost Crne Gore” za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), dostavio je medijima odgovor Vrhovnog suda

Izvor: Unsplash

Nebojša Jušković, koji je bio kandidat Koalicije “Za budućnost Crne Gore” za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), dostavio je medijima odgovor Vrhovnog suda, u kojem piše da je odbijen njegov zahtjev od 1. avgusta, u kojem je od tog suda tražio informaciju da li su i od kada, od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), nad njim uspostavljene mjere tajnog nadzora.

Jušković kaže da se u odgovoru suda jasno ukazuje da je donijeta odluka iz člana 14 Zakona o ANB-u i da se nalazi na mjerama tajnog nadzora.

"Povodom odgovora Vrhovnog suda broj 427/24 od 15.08.2024. godine, a preuzetog 02.09.2024. godine, u vezi mog zahtjeva od 01.08.2024. godine, a shodno članu 14 Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost da li je Vrhovni sud na pisani predlog direktora ANB donio odluku za primjenu tajnog nadzora prema meni. U odgovoru Vrhovnog suda jasno se ukazuje da je donešena odluka iz člana 14 Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost i da se nalazim na mjerama tajnog nadzora. Pored više obraćanja premijeru Milojku Spajiću i bivšem ministru saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću da odgovore koji su to bezbjedonosni rizici po građane i državu proistekli od moje malenkosti do danas nisam dobio odgovor. Ovakvim ponašanjem izvršne vlasti uskraćena su mi osnovna ljudska prava kao i pravo na rad", saopštio je Jušković.

Kaže da su njegovi politički stavovi suprotni od stavova Pokreta Evropa sad.

"Ja ih javno iznosim i dok god budem u prilici afirmisaću ih. Paradoksalno je, da Spajić i ostali bivši sipmatizeri i članovi DPS/PES sa pozicija na kojima se nalaze, vrše pritisak na pojedince koji su se od 1997. godine otvoreno suprostavljali politici režima koji je smijenjen 30.08.2020. godine. Na moju veliku žalost i žalost ogromnog broja ljudi koji su očekivali napredak i promjene, dobili smo nastavak politike DPS-a oličene u političkoj grupaciji PES", dodaje on.

Kaže da se povodom ovog pitanja ubuduće neće obraćati javnosti, a da će svoje političke stavove iznositi javno.

"Posle ovog mog slučaja, jasno je da se nalazimo u stanju evroatlanskog jednoumlja i da nije dozvoljeno drugačije mišljenje i političko djelovanje bez posledica, što je suprotno osnovnim demokratskim principima", zaključuje Jušković.