Ekonomija

JULSKE PLATE ČLANOVA VLADE: SPAJIĆA, BEČIĆA, KOPRIVICE...

Autor Milica Mrvaljević Izvor CdM

Plata premijera Milojka Spajića u julu iznosila je 1.906,97 eura.

Izvor: Vlada Crne Gore

Za 44 članova Vlade u julu je iz budžeta za plate isplaćeno preko 51.000 eura, pokazuju podaci objavljeni na sajtu Vlade. Najveću zaradu u julu imala je zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava Katarina Peković 3.812 eura, kako piše CdM.

Plata premijera Milojka Spajića u julu iznosila je 1.906,97 eura.

Dragoljub Nikolić, generalni sekretar Vlade, primio je 1.608 eura.

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, u julu je primio 1.732 eura, a isto toliko i Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Srđan Pavićević, potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu, u julu je primio 1.646 eura, a Nik Đeljošaj, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja 1.838 eura.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić primio je 1.423 eura, dok je Branko Krvavac, šef Kabineta predsjednika Vlade, primio 1.404 eura.

Milena Milović, savjetnica predsjednika Vlade za ekonomsku politiku primila je 1.487 eura, Milica Perišić, savjetnica predsjednika Vlade za vanjske poslove-1.478 eura, Jovana Bojović, savjetnica predsjednika Vlade i rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću-1.492 eura.

Savjetnik predsjednika Vlade za kulturu i mlade Vučić Ćetković primio je 1.460,58, a Veliša Jovanović, savjetnik predsjednika Vlade za medije 1.433 eura.

Tanja Musterović, zamjenica šefa Kabineta predsjednika Vlade primila je 1.247 eura, dok je Ana Dulović, savjetnica predsjednika Vlade za digitalne medije, primila 1.487 eura.

Irena Vućić Popović, zamjenica generalnog sekretara Vlade, u julu je primila 1.460 eura, a Sandra Radević, savjetnica potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku 1.204 eura.

Božidar Radinović, savjetnik za digitalne medije potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, primio je 1.179 eura, a Milica Kaluđerović savjetnica potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku 1.199 eura.

Savjetnik potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Milan M. Popović primio je 1.495 eura, a Edin Kraja, savjetnik potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku 571,25 eura.

Nihad Rastoder, savjetnik potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, u julu je primio 1.164 eura, Renata Milutinović, savjetnica potpredsjednika Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu 1.046 eura, Mirjana Maslovar, savjetnica potpredsjednika Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu 1.051 eura, a Albert Bikaj, savjetnik za odnose s javnošću potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku 1.149 eura.

Sanja Jokić, savjetnica potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade primila je 990 eura, Dragan Vukić, savjetnik za kapitalne projekte i investicije potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade 955 eura, Milan Jančić, savjetnik potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade 1.001 eura, Maša Stevović, savjetnica za međunarodne odnose potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade 929 eura.

Simeun Raonić, pomoćnik generalnog sekretara Vlade-rukovodilac Sektora za poslove protokola, u julu je primio 1.701 eura, a Almedina Vukić, v.d. pomoćnice generalnog sekretara Vlade Crne Gore 1.174 eura.

Katarina Peković, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, primila je 3.812 eura.

Dušica Vuković, rukovoditeljka Kancelarije za komunikaciju sa građanima-885 eura.

Savjetnik predsjednika Vlade za bezbjednost i odbranu Todor Goranović primio je 1.451 eura, a Marija Nikčević, savjetnica potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku 1.196 eura.

Vladan Raičević, savjetnik potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju primio je 1.245 eura, a Gordana Krcunović, savjetnica potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju 1.320 eura.

Tatjana Bulatović, savjetnica potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku, primila je 1.339 eura, Budimir Aleksić, potpredsjednik Vlade za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama 506 eura.

Ervin Ibrahimović, potpredsjednik Vlade za međunarodne odnose i ministar vanjskih poslova, u julu je primio 506 eura, a Filip Ivanović, potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove 506 eura.

Milun Zogović, potpredsjednik Vlade za infrastrukturu i regionalni razvoj, u julu je primio 506 eura, Milutin Butorović, ministar bez portfelja, zadužen za odnose sa Skupštinom 488 eura, a Valentina Minić, savjetnica potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku 417 eura.