Ekonomija

VUKIĆEVIĆ SA MEKEN: CRNOGORSKO TRŽIŠTE SPREMNO ZA BRITANSKE INVESTICIJE

Autor Vasilisa Grgurević

Naše tržište spremno je za britanske investicije, kazala je ministarka saobraćaja Maja Vukićević koja je primila u posjetu britansku ambasadorku u Crnoj Gori Don Meken.

Izvor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

,,Ekonomske i razvojne teme, usmjerene ka dodatnom podsticaju razvoja domaće privrede, kroz zajednički rad na većem broju konkretnih projekata, preduslov su za jačanje, već tradicionalno dobre bilateralne saradnje, sa posebnim osvrtom na ekonomiju, te je naš prioritet ovdje jasan“, saopštila je Vukićević.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, prvi zvaničan susret Vukićević i Meken su iskoristile u pravcu osvrta na zajedničke interese, te prilike da se dinamizira i ojača strateško partnerstvo dviju zemalja, naročito u pravcu dugoročnog kontinuiteta dobrih odnosa, koji se kroz nove projektne realizacije može dodatno, ekonomski snažiti.

Meken je čestitala Vukićević na novoj poziciji i izrazila uvjerenje da je iskrena i kontinuirana obostrana podrška preduslov za gajenje bilateralnih odnosa i da raduje otvoren poziv za saradnju sa kredibilnim partnerima iz Ujedinjenog Kraljevstva.

“Sagovornice su, takođe, razmijenile stavove i o drugim temama bilateralnih odnosa”, zaključuje se u saopštenju.