Ekonomija

RASPISUJE SE JAVNI KONKURS ZA IZBOR NOVOG DIREKTORA ŽPCG!

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Predsjednik Odbora direktora ŽPCG-a Tripko Draganić navodi u saopštenju da je Ilinka Pavićević razriješena na osnovu predhodno sačinjene analize o njenom radu kao direktorice, te da je analizom utvrđeno da je "imala brojne propuste" u vođenju preduzeća.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Odbor direktora Željezničkog prevoza na današnjoj sjednici je donio odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor novog izvršnog direktora te državne kompanije, u punom mandatu.

Odbor direktora je na sjednici 9. avgusta smijenio izvršnu direktoricu Ilinku Pavićević, a za vršiteljku dužnosti izvršne direktorice imenovana je Slavica Pavićević.

Predsjednik Odbora direktora ŽPCG-a Tripko Draganić navodi u saopštenju da je Ilinka Pavićević razriješena na osnovu predhodno sačinjene analize o njenom radu kao direktorice, te da je analizom utvrđeno da je "imala brojne propuste" u vođenju preduzeća, "kako u finansijsko-poslovnom tako i u organizaciono- menadžmentskom segmentu".

"Shodno Zakonu o privrednim društvima (Sl.C.G, br. 065/20, 146/21 i 004/24), Odbor direktora je na sjednici putem pojedinačnog izjašnjavanja telefonom, održanoj dana 13. 08. 2024. godine, donio Odluku o raspisivanju Javnog konkursa (i objavi u svim dnevnim štampanim medijima), za izbor novog izvršnog direktora ŽPCG, u punom mandatu", saopštio je Draganić.