Ekonomija

SAVELJIĆ SMIJENJENA, MUJOVIĆ ZATRAŽIO SMJENU ODBORA DIREKTORA EPCG SOLAR GRADNJE

Autor Anđela Vukčević

Ministar Mujović je pokrenuo proceduru smjene Odbora direktora EPCG Solar gradnje, kao logičnog i jedinog mogućeg poteza nakon svih navedenih propusta u radu ovog organa

Izvor: MONDO

Odbor direktora EPCG Solar gradnje smijenio je izvršnu direktoricu Valeriju Saveljić, a ministar energetike Saša Mujović zatražio je danas od Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) da pokrenu postupak smjene Odbora direktora EPCG Solar gradnje.

Ministarstvo energetike je saopštilo da je Mujović iznenađen odlukama borda Solar gradnje, koje "ne samo da nijesu u skladu sa dogovorenim principima rada koji su usaglašeni na redovnim kolegijumima u Ministarstvu energetike, već su i suprotne osnovnim postulatima saradnje na relaciji Ministarstvo-energetski subjekti".

"Odbor direktora EPCG Solar gradnja smijenio je izvršnu direktoricu Valeriju Saveljić bez bilo kakve argumentacije o propustima u radu koje je eventualno počinila, što navodi na sumnju da se radi o politički motivisanoj smjeni. Ministarstvo, kao ni ministar lično, ne žele da budu dio toga. Dodatno, EPCG će biti u obavezi da isplati pozamašnu novčanu nadoknadu gospođi Saveljić, a po osnovu raskida ugovora. Ovo je posebno važno zbog dolazeće 2025. godine i velikih troškova kojima će biti izložena EPCG", navodi se u saopštenju.

Iznenađujuće je, dodaju, i da se ovakve odluke donose uprkos dogovoru da se u septembru razmotre poslovni aranžmani kompanija i rezultati u prvih pola godine, nakon čega bi uslijedili i dalji potezi u kadrovskom smislu, kao i u formuliranju biznis planova.

"Zbog svega navedenog, ministar Mujović je pokrenuo proceduru smjene Odbora direktora EPCG Solar gradnje, kao logičnog i jedinog mogućeg poteza nakon svih navedenih propusta u radu ovog organa", zaključuje se u saopštenju.