Ekonomija

MILOVIĆ: GLAVNI POLITIČKI PARTNERI PREMIJERA I NJEGOVI LOKALNI PRIMORSKI FUNKCIONERI KUPILI MAŠINE ZA PROJEKAT AUTOPUTA

Autor Vasilisa Grgurević

Milović, ne navodeći imena, je kazao i da će posao dobiti "nosilac - biznismen iz susjedstva".

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Bivši ministar pravde i nekadašnji visoki funkcioner Pokreta Evropa sad Andrej Milović tvrdi da su "glavni politički partner" premijera Milojka Spajića i njegov lokalni primorski funkcioner već kupili mašine koje su "spremne kad posao izgradnje crnogorskog autoputa krene".

Milović, ne navodeći imena, je kazao i da će posao dobiti "nosilac - biznismen iz susjedstva".

Milović je reagovao na saopštenje Ministarstva saobraćaja koje ga je pozvalo da svoje tvrdnje o potencijalno namještenim tenderima vezanim za nadzor nad radovima na auto-putu saopšti Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

On je zahvalio ministarki saobraćaja Maji Vukićević što želi "da sve bude po zakonu i da se sve provjeri".

"U to ime, kao resornu ministarku pozivam te da provjeriš da li je već dogovoreno ko će biti izvođači i podizvođači na projektu autoputa. Ja mogu dati sad vrlo preciznu mapu. Ovo pitam iz razloga što su glavni politički partner premijera i njegov lokalni primorski funkcioner već kupili mašine i spremne su kad posao izgradnje crnogorskog autoputa krene. A posao će dobiti nosilac - biznismen iz susjedstva. Majo, ne odlažu se premijerski satovi i čuva premijer džabe: zamisli padne Vlada i mašine ostanu neiskorištene? Zaključujem umjesto vas koji ili ne vidite ili nećete da vidite: opstanak Spajića na vlasti nije samo njegov interes i paravan firmi povezanih sa njim, nego i njegovih partnera kako u zemlji, tako i u okruženju", napisao je Milović na nalogu na mreži X.

Istakao je da treba "naplatiti političku podršku premijeru i zaraditi stotine miliona".

"A građane Crne Gore i našu praunučad zaduži milijarde. Ko to može bolje od Milojka Spajića", pitao je Milović.