Ekonomija

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE:Izrečene kazne od preko dva miliona eura

Autor Anđela Vukčević

Osim na primorju, koje je trenutno najposjećenije, inspektori su nastojali da, kako je to predviđeno i planom inspekcijskih nadzora, budu prisutni i u nacionalnim parkovima, turističkim centrima na sjeveru, popularnim rafting destinacijama gdje se tokom ljetnjih mjeseci

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) je u prvih mjesec pojačanog nadzora izrekla kazne u ukupnom iznosu od 2,02 miliona eura.

"Inspektori UIP-a su u prvih mjesec pojačanog inspekcijskog nadzora u šest primorskih opština obavili ukupno 4,4 hiljade nadzora, prilikom kojih je utvrđeno 3,2 hiljade nepravilnosti i izrečeno novčanih kazni u ukupnom iznosu od 2,02 miliona eura“, saopštili su iz UIP-a.

Osim na primorju, koje je trenutno najposjećenije, inspektori su nastojali da, kako je to predviđeno i planom inspekcijskih nadzora, budu prisutni i u nacionalnim parkovima, turističkim centrima na sjeveru, popularnim rafting destinacijama gdje se tokom ljetnjih mjeseci bilježi veliki broj posjetilaca, kao i u ostalim opštinama.

"Statistički podaci pokazuju da su inspektori tokom mjesec u 779 slučajeva djelovali ukazivanjem na nepravilnosti, čime su znatno doprinijeli poštovanju načela preventivnosti", dodaje se u saopštenju.