Ekonomija

ZA POLA GODINE POTROŠENO 19 HILJADA EURA NA IME ZAKUPA STANOVA I NOĆENJA POSLANIKA

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Pravo na novčanu naknadu na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela koristi pet poslanika Skupštine Crne Gore 28. saziva, i to: Albin Ćeman, Danijel Živković, Drita Llolla, Maja Vukićević i Nikola Zirojević.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Od početka januara do kraja juna ove godine Skupština je potrošila oko 12 hiljada eura za pet poslanika koji imaju pravo na novčanu naknadu na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela. Tri poslanika koriste pravo na noćene i u istom periodu za to je potrošeno sedam hiljada eura, saopšteno je CdM-u iz Skupštine Crne Gore.

Pravo na novčanu naknadu na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela koristi pet poslanika Skupštine Crne Gore 28. saziva, i to: Albin Ćeman, Danijel Živković, Drita Llolla, Maja Vukićević i Nikola Zirojević, piše CdM.

Za period januar-jun 2024. godine, po ovom osnovu je utrošeno 11.895,41 eura, u bruto iznosu, i to: Albin Ćeman – 2.381,82 eura, Danijel Živković 2.368,13 eura, Drita Llolla – 2.381,82 eura, Maja Vukićević 2.381,82 eura i Nikola Zirojević 2.381,82 eura.

CdM-u je iz parlamenta rečeno da su poslanici Skupštine Crne Gore 28. saziva koji koriste pravo na noćenje: Seid Hadžić, Jovan Subotić i Tonći Janović.

Po ovom osnovu u period januar-jun ove godine, utrošeno je 7.040 eura eura, i to: Seid Hadžić – 3.760 eura, Jovan Subotić 1.840 eura i Tonći Janović – 1.440 eura.

Iz Skupštine su za CdM-u naglasili da je Odlukom o ostvarivanju prava na naknadu troškova na ime smještaja (“Službeni list Crne Gore”, br. 18/11) propisano da za vrijeme zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela, poslanik koji ima prebivalište udaljeno od mjesta zasijedanja najmanje 50 km, ima pravo na naknadu troškova noćenja, koji se priznaju u punom iznosu.

“Takođe, propisano je i da ovo pravo poslanik ostvaruje u punom iznosu cijene jednokrevetne sobe, izuzev u hotelima “de luxe” kategorije ili ima pravo na novčanu naknadu, na mjesečnom nivou, u (neto) iznosu od 330 eura na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela”, naveli su iz Skupštine.