Ekonomija

RUDNIK UGLJA PJEVLJA RASPISAO TENDER ZA NOVU MEHANIZACIJU! 2,5 miliona eura će biti utrošeno

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Ponuđač je dužan da dostavi u ponudi izjavu da će prilikom isporuke dostaviti garantni list za isporučeni bager i damper, kao i sertifikat proizvođača o kvalitetu.

Izvor: MONDO

Rudnik uglja (RUP) raspisao je tender za nabavku po jednog bagera i dampera čija je ukupna vrijednost 2,5 miliona eura od čega je PDV 523 hiljade eura.

Tender je raspisan u dvije partije gdje je u okvru prve nabavka bagera (1,2 miliona), a u okviru druge dampera (1,3 miliona)

U tenderu je navedeno da će Rudnik u roku od sedam dana od dana zaključenja ugovora za nabavku dampera uplatiti avans izabranom ponuđaču u iznosu od 20% ugovorene vrijednosti, a preostali dio ugovorene vrijednosti u šest jednakih mjesečnih rata, na način da prva rata dospijeva 30 dana nakon isporuke bagera i obostranog potpisivanja Zapisnika o primopredaji, a svaka sljedeća u jednakim vremenskim razmacima od 30 dana, sve do isplate pune ugovorene cijene, pišu Vijesti.

Za damper će Rudnik u roku od pet dana od dana zaključenja ugovora uplatiti avans izabranom ponuđaču u iznosu od 20% ugovorene vrijednosti, a preostali dio ugovorene vrijednosti u šest jednakih mjesečnih rata, na način da prva rata dospijeva 30 dana nakon isporuke dampera i obostranog potpisivanja zapisnika o primopredaji, a svaka slijedeća u jednakim vremenskim razmacima od 30 dana, sve do isplate pune ugovorene cijene.

Ponuđač je dužan da dostavi u ponudi izjavu da će prilikom isporuke dostaviti garantni list za isporučeni bager i damper, kao i sertifikat proizvođača o kvalitetu.

“Ponuđač je dužan da dostavi u ponudi izjavu proizvođača, zastupnika proizvođača ili ovlašćenog distributera proizvođača da će minimum 10 godina nakon isteka garantnog roka biti dostupni rezervni djelovi i servisne usluge za bager i damper”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Prijave se mogu podnositi do 15. avgusta kada će biti i otvorene.