Ekonomija

ODLOŽENO KONTROLNO SASLUŠANJE MUJOVIĆA

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Navodi se da će novi termin biti utvrđen naknadno.

Izvor: Djordje Cmiljanic

Predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Mirsad Nurković saopštio je juče da se odlaže sjednica tog skupštinskog tijela, sazvana za ponedjeljak, 29. jul.

Navodi se da će novi termin biti utvrđen naknadno.

Pred odborom je 29. jula trebalo da se održi kontrolno saslušanje ministra energetike Saše Mujovića, predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema Vladimira Čađenovića i Vladimira Ivanovića, predsjednika Odbora direktora i Izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutina Đukanovića i Ivana Bulatovića, te članova Senata Državne revizorske institucije (članovi nadležnog Kolegijuma DRI za reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja CEDIS-a za 2022. godinu) Zorana Jelića i Milana Dabovića.

Ranije je saopšteno da je tema kontrolnog saslušanja: „Finansijsko stanje i poslovanje Crnogorskog elektrodistributivnog sistema d.o.o, u kontekstu negativnih nalaza Državne revizorske institucije povodom izvještaja o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Crnogorskog elektrodistributivnog sistema d.o.o. Podgorica, za 2022. godinu.“