Ekonomija

DUG " CIJEVNE " MIRUJE! IRF do sad zaradio 2,94 miliona od prodaje dijela firmi “Cijevna komerc” i “Montenegro Premier"

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

To je saopšteno juče na ročištu .

Izvor: MONDO

Javni izvršitelj Vladimir Vujotić u posljednja dva i po mjeseca nije prodavao imovinu firme “Cijevna commerce” pa nije ni dodatno umanjen dug za kredite, zbog čije naplate je Investiciono razvojni fond (IRF) pokrenuo spor protiv ove kompanije u Privrednom sudu.

To je saopšteno juče na ročištu u ovom sudu. Spor je prvobitno bio vrijedan 3,8 miliona eura, ali je dug “Cijevne” do sada umanjen, jer je izvršitelj Vujotić prodavao imovinu ove privatne firme.

“Vijestima” su iz IRF krajem maja kazali da je dug “Cijevne” koja je u vlasništvu porodice biznismena Danila Petrovića 696 hiljada eura, dok dugovanja njihove druge firme “Montenegro Premier” iznose 512 hiljada eura.

Advokat IRF-a Dmitirije Šaranović je na ročištu ponovio raniji zahtjev da se usvoji predlog za izvršenje, kako bi ta državna institucija mogla da naplati ostatak duga. Dodao je i da će podneskom precizirati ovaj predlog u dijelu duga. Advokatica “Cijevne commerce” Danica Radulović naglasila je ostaju pri ranijem stavu, te traže odbijanje predloga za izvršenje dok će se na podnesak naknadno izjasniti. Sutkinja Radmila Perović je nastavak spora zakazala za 19. septembar.

IRF je krajem maja prošle godine pokrenuo spor u Privrednom sudu protiv kompanije “Cijevna Commerce”, kako bi iz imovine ove firme naplatio kredite koji fondu nisu vraćeni. Krediti su dati drugim firmama u vlasništvu porodice ovog biznismena, odnosno preduzećima “Cijevna komerc” i “Montenegro premier”. Kako su “Vijestima” prethodno kazali iz IRF-a, založene pokretne stvari - vozila, izdata su kao jedan od kolaterala po kreditima datim za ove dvije firme, a postupak izvršenja je pokrenut nakon raskida ugovora o kreditu i dospijeća svih obaveza kompanija.

Iz IRF-a su “Vijestima” kazali da je posljednjom prodajom imovine “Cijevne commerce” od 8. aprila naplaćeno 1,08 miliona eura.

“IRF je u periodu od raskida ugovora o kreditu, putem prodaje dijela hipoteke, naplatio od kompanije “Cijevna komerc” 1.697.539 eura i povezane kompanije “Montenegro Premier” iznos od 1.247.476 eura, što čini ukupnu sumu od 2.945.016,39 eura”, naglasili su iz IRF-a.