Ekonomija

MINISTAR FINANSIJA PREUZIMA PRESJEDAVANJE CRNE GORE UPRAVNIM ODBOROM CEF-A

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Pored Godišnjeg sastanka, održati će se i Konferencija o jačanju upravljanja sistemima vještina za zadržavanje talenata 2024. godine.

Izvor: Gov.me/S.Matić

Ministar finansija Novica Vuković učestvovaće na Godišnjem sastanku Upravnog odbora Centra za izvrsnost u finansijama (CEF), koji se održava u Kišnjevu, u Moldaviji, gdje će Crna Gora preuzeti predsjedavanje tim tijelom na period od godinu dana, saopšteno je izMF-a.

Pored Godišnjeg sastanka, u Kišnjevu će se održati i Konferencija o jačanju upravljanja sistemima vještina za zadržavanje talenata 2024. godine, prenosi CdM.

“Učesnici konferencije baviće se globalnim kontekstom razvoja savremenih društava koja se suočavaju sa izazovima konstatnih tehnoloških promjena i kontinuirane ekonomske neizvjesnosti u kojima institucije treba da očuvaju stabilnost kao preduslov snaženja ekonomije i očuvanja pravednosti sistema”, ističu u MF-u.

Centar za izvrsnost u finansijama međunarodna je organizacija sa sjedištem u Ljubjani, osnovana 2001. godine u cilju unaprjeđenja razvoja kapaciteta službenika javnog sektora u oblasti upravljanja javnim finansijama.