Ekonomija

RADULOVIĆ: PREDAJA LUKE BUDVA NIJE POKUŠAJ PRIKUPLJANJA POLITIČKIH BODOVA

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Ovo potpuno prirodan slijed koraka, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Izvor: Vlada Crne Gore

Pri predaji Luke Budva Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom apsolutno nije došlo do ubiranja političkih poena, već je ovo potpuno prirodan slijed koraka, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

To je poručio na pres konferenciji o pokretanju brodske linije Budva-Dubrovnik, koja će sa radom početi od 29. juna. Novinari su Radulovića pitali da li je prije dva dana u Budvi, došlo do zloupotrebe državnih resursa i ubiranja političkih poena, s obzirom da je tamošnja Luka predata Morskom dobru dva dana pred lokalne izbore, pišu Vijesti.

Ovom događaju su između ostalih prisustvovali Radulović, ministar prostornog planiranja Janko Odović, premijer Milojko Spajić...

Radulović je naveo da je prepoznat po terenskom radu i da su Luku građanima vratili prije dva dana. Pojasnio je da ponedjeljak nakon lokalnih izbora, nisu čekali zbog prodaje karata, jer što prije pokrenu projekat kako kaže, imaće više vremena za prodaju karata: Radulović je naveo da će od toga koristi imati i brodarska firma "Kompas" i turisti.

"Tek su se sad stekli uslovi da možemo javnosti da kažemo, krećemo 29. juna a ja sam ovo najavio u januaru. Mi smo imali zaključak Vlade da proguramo ovaj projekat u martu, ovo je jedan potpuno normalan, prirodan redoslijed koraka", kazao je Radulović.