Ekonomija

POMORSKA LINIJA BUDVA - DUBROVNIK OD 29. JUNA, SAOBRAĆAĆE DVA PUTA DNEVNO

Autor Marija Milošević Izvor CdM

“Ovo je jako bitna vijest prvo za turističku ponudu Crne Gore, rekao bih i Dubrovnika, ali mislim da će Crna Gora imati veliki benefit sa povezivanjem sa Dubrovnikom”, naveo je Spajić.

Izvor: Ministarstva saobraćaja i pomorstva

Od ovog ljeta Luka Budva biće povezana sa Dubrovnikom, i Crna Gora će imati od toga veliki benefit, saopštio je danas na konferenciji za novinare premijer Milojko Spajić. Ministar saobraćaja Filip Radulović je kazao da pomorska linija Luka Bar – Dubrovnik počinje 29. juna i saobraćaće dva puta dnevno, kako piše CdM.

Premijer Milojko Spajić naglašava da je ovo doprinos povezivanja Crne Gore sa EU.

“Znate da nam je strateški bitno da se što bolje povežemo sa zemljama regiona, a intenzivno radimo na drugom povezivanju a o tome ćemo imati riječi početkom juna”, istakao je on.

Ministar Radulović je saopštio da je ponosan jer se danas ispunjava njegovo obećanje dato građanima.

“Vratili smo građanima Luku Budva. Znamo da je prethodna Vlada imala nula kapitalnih projekata. Zadovoljsvo mi je da kažem da najavim da će saobraćaj krenuti 29. juna, saobraćaj će se odvijati dva puta dnevno”, rekao je Radulović.

Na pitanje novinara da li je ovo zloupotreba državnih resursa pred lokalne izbore u Budvi, premijer Spajić je kazao da nije čuo nigdje u svijetu da su rezultati zloupotreba državnih resursa.

Radulović je istakao da je ovo najavljeno prije dvije nedelje i da je riječi o ovom projektu bilo i u januaru.

Izvršni direktor kompanije Kompas Bojan Aljinović saopštio je da se nada da će cijena karata biti 55 eura u jednom smjeru, a povratna dnevna karta bi mogla biti 65 eura.

Naveo je da rad planiraju do kraja septembra, te da će se prevoz obavljati brodom kapaciteta 242 putnika, prenosi CdM.

Premijer je najavio da je planirano druga primorska linija Bar- Ankona krene 3. jula, gdje će se prevoz raditi brodom koji će prevoziti i autobuse, kamione, putnike…