Ekonomija

ELABORAT ZA MILOŠEV KRŠ JE VRAĆEN NA POPRAVNI! Komentari na elaborat nisu stigli do Agecije za zaštitu životne sredine

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je nedavno poništilo rješenje Agencije

Cetinje
Izvor: MONDO

Multidisciplinarna komisija je sagledala elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu za kamenolom na Miloševom kršu i pripremila komentare, ali ih nije dostavila Agenciji za zaštitu životne sredine. Na taj način je prekršena procedura, zbog čega je i uložena žalba.

To su kazali iz ove Agencije, u odgovoru na tekst "Elaborat za Milošev krš vraćen na popravni", koji su "Vijesti" objavile 16. maja.

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je nedavno poništilo rješenje Agencije, kojim nije data saglasnost na elaborat za kamenolom na Cetinju, pa joj je naloženo da ponovo odlučuje o tom zahtjevu. Odluka je donijeta, nakon što je žalbu uložio koncesionar "Inženjering put".

Iz Agenciji su naveli da je u postupku, Komisija donijela odluku na osnovu komentara koji se tiču proširenja i korišćenja puta i izmiještanja dalekovoda.

"U toku postupka Komisija je sagledala i kompletan sadržaj elaborata i pripremila komentare na isti, ali ih nije dostavila Agenciji za zaštitu životne sredine. Na taj način je prekršena procedura na šta se žalba i odnosila. Razmatrajući sve ove činjenice drugostepeni organ - Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoj sjevera je donijelo rješenje o poništavanju rješenja i predmet vratio na ponovno odlučivanje", naveli su iz Agencije.

Pojasnili su da je Agencija obavijestila sve zainteresovane strane o ishodu žalbe i odmah pokrenula postupak.

"Komisija će u ponovljenom postupku pripremiti kompletne komentare na osnovu kojih će se donijeti odluka. Naglašavamo da se predmetni postupak vodi u skladu sa pozitivnopravnim propisima", istakli su iz Agencije.