Ekonomija

BOŽOVIĆ: NEĆE BITI RAZDVAJANJA RAČUNA DEPONIJE I ČISTOĆE!

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

Aleksandar Božović zatekao je zapuštenu finansijsku situaciju i dugovanja u podgoričkoj Deponiji.

Izvor: MONDO

Aleksandar Božović kao vršilac dužnosti direktoraa Deponije u Podgorici kazao je da će građani nastaviti da plaćaju jedan račun za deponiju i čistoću, kako prenose iz RTCG-a.

“Račun će ostati i dalje isti, jer u principu smo se složili da je u pitanju jedna usluga za građane i da prosto ne bi dolazilo do zabune čija je nadležnost Čistoća, a čija nadležnost Deponija, da prosto nemamo tu sumnje da je to jedna produžena odgovornost dva preduzeća”, kazao je Božović u emisiji “Mreža”.

“Mi sad zavisimo od tog računa, jer Čistoća naplaćuje kompletan iznos od građana i po nekom ugovoru i dogovoru koji imamo, treba da nam prenesu polovinu sredstava naplaćenih za prethodni mjesec”, poručio je Božović.

Božović ističe da za razliku od Mislovog dola Deponija Podgorica izuzetno kvalitetnija i na ponos svih građana

“Ja sam došao krajem oktobra. Ono što mogu da kažem jeste da Deponija za razliku od Mislovog dola izuzetno kvalitetna i na ponos svih građana Podgorice”, kazao je on.

Božović je naglasio da je u podgoričkoj Deponiji zatekao zapuštenu finansijsku situaciju i dugovanja.

“Imali smo malo zapuštenu finansijsku situaciju, neke neplaćene kredite iz 2022. godine u iznosu od 233.000 eura, španski kredit čuveni za Reciklažni centar, zatim dvije rate kredita iz aprila i septembra u iznosu oko 150.000 eura za tretman za procjedne vode. Tako da, pored domaćih dobavljača i svega ostalog što smo bili dužni u tom trenutku, to je iznosilo oko 870.000 eura”, kazao je Božović.

“Tako da nije bilo lako isplatiti sve to. Naravno, tu smo uz saradnju sa Glavnim gradom i Čistoćom nekako zaokružili finansijsku konstrukciju da završimo godinu, makar te zaostale rate kredita da platimo i sve što je neophodno. Zaposleni svi dobiju platu i sve što je neophodno”, dodao je Božović.