Ekonomija

KATIĆ OPTIMISTIČAN PO PITANJU DUGA INSTITUTA "SIMO MILOŠEVIĆ"

Autor Anja Rašović Izvor CdM

Katić je naglasio da se ne smije dopustiti da radnici Instituta odu, budući da posebno u medicini fali kadra.

Izvor: Vlada Crne Gore

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić optimista je po pitanju duga Instituta “Simo Milošević” Jugobanci i vjeruje da će se to riješiti nakon ministarskog sastanka u Beogradu. Ipak, poručuje da je Institut opterećen i drugim problemima, te da država, nakon što je odblokiran račun, treba da pomogne kako bi se radnicima isplatile makar dvije od tri plate, pišu Vijesti.

“Ubrzali smo procedure i nakon kontakata došlo je do prologongiranja obaveza prema Jugobanci. Zakazan je sastanak na ministarstvom nivou i optimista sam da će se to pitanje riješiti”, rekao je on u Jutarnjem programu TVCG.

Katić je za TVCG rekao da, po zvaničnim podacima, Herceg Novi u kontinuitetu ima veći broj turista nego prethodne godine i rekorde 2019.

“Ove godine sezona je počela već u februaru-martu i to se nastavilo. Danas imamo oko 34.000 prijavljenih turista. Nadamo se da ćemo imati lijep septembar i oktobar i da ćemo tada imati dobre uporedne podatke”, istakao je predsjednik Opštine Herceg Novi.

Vijest da je Herceg Novi među deset najboljih primorskih gradova na svijetu je fenomenalna, i za Herceg Novi i Crnu Goru, poručuje Katić, prenosi portal Vijesti.

“To je privilegija s obzirom na to u kakvom se društvu našao Herceg Novog. Pročulo se za to i Herceg Novi se dokazao sa svojim potencijalima, a mi se trudimo da upravo sve ljude koji dođu i ocjenjuju Novi ugostimo na pravi način i poboljšamo ambijent”, istakao je on.