Ekonomija

ZEMLJIŠTE U ZAKUP ZBOG IZGRADNJE VJETROELEKTRANE!

Autor Miloš Miranović Izvor Vijesti

Početna cijena zakupa nepokretnosti na godišnjem nivou iznosi 176,4 hiljade eura.

Izvor: MONDO

Ministarstvo finansija raspisalo je javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, radi izgradnje vjetroelektrane u Opštini Šavnik.

Zemljište na katastarskoj opštini Malinsko, koje se sastoji iz dvije parcele ukupne površine 635,3 hiljade metara kvadratnih, daje se u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane instalisane snage 6,6 megavata (MW) pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Rok za podnošenje prijava je 15. avgust do 13 sati, dok će se javno usmeno nadmetanje održati 17. avgusta u 11 sati u prostorijama Ministarstva, pišu Vijesti.

Početna cijena zakupa nepokretnosti na godišnjem nivou iznosi 176,4 hiljade eura. Cijena zakupa na godišnjem nivou koriguje se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije utvrđene u Crnoj Gori.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju svi domaći i strani pojedinci i kompanije, kao i konzorcijumi, ako su kupili aukcijsku dokumentaciju, uplatili depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cijene zakupnine, potpisali nacrt ugovora i registrovali se kao učesnici na aukciji.

Pored navedenih uslova, učesnik mora da ispunjava i kvalifikacione uslove, odnosno da ima iskustvo u oblasti projektovanja ili izgradnje vjetroelektrana i dokaže da je u posljednje dvije poslovne godine, pojedinačno po godinama, ostvario pozitivan finansijski rezultat, pišu Vijesti.

Kvalifikacioni uslovi moraju biti ispunjeni kumulativno. Ispunjenost uslova ocjenjivaće se prilikom podnošenja prijava učesnika.