Ekonomija

VLADA ODLUČILA DA UKINE MJERE O OGRANIČAVANJU CIJENA PELETA

Autor Milena Backović Izvor RTCG

Kako je saopšteno nakon sjednice Vlade, i u narednom periodu biće nastavljeno sa ograničavanjem maksimalnih marži na pšenično bračno, šećer, suncokretovo ulje i kuhinjsku so u trgovinama na veliko na pet, a u malim trgovinama na sedam odsto.

Izvor: TV Prva/screenshot

Vlada je odlučila da ukine mjeru o ograničavanju cijene peleta jer, kako se navodi, njegova tržišna vrijednost niža je od maksimalno određene maloprodajne cijene, kako navodi RTCG.

Iz Vlade su rekli da je istovremeno konstatovano da su prestali razlozi da se produžava ograničavanje cijena peleta.

“Jer je trenutno njegova tržišna vrijednost niža od maksimalno određene maloprodajne cijene, pa je Vlada donijela izmjenu odluke kojom je ta mjera ukinuta”, kazali su iz Vlade.

Vlada će u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva popisnim komisijama opredijeliti 3,2 miliona eura.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Vlada je donijela odluku o visini i rasporedu sredstava popisnim komisijama za finansiranje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u ovoj godini, kako saznaje RTCG.

“U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, Odlukom se raspoređuje dio sredstava obezbijeđenih u budžetu koji se prenosi popisnim komisijama. Za tu namjenu predviđeno je ukupno 3.207.279 eura”, kaže se u saopštenju.