Ekonomija

PRIVREDI SUD NAKNADNO O PREKIDU SUĐENJA ILI KRAJU RASPRAVE O SPORU MORSKOG DOBRA I POMORSKOG SAOBRAĆAJA!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

U predmetu u Privrednom sudu, Morsko dobro kao osnov za potraživanje novca navodi sklopljeni ugovor sa “Pomorskim saobraćajem” kojim je definisano da mjesečna naknada za korišćenje trajektne linije Kamenari-Lepetane iznosi četiri odsto od ukupnog mjesečnog prihoda.

Izvor: MONDO

Privredni sud naknadno će odlučiti da li će prekinuti ili zaključiti i donijeti odluku u sporu u kojem je javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom tužilo “Pomorski saobraćaj”, tražeći isplatu duga od 50.784 eura uz kamatu za zakup obale u Lepetanima i Kamenarima od jula 2020. do maja 2021. godine.

Spor između ove dvije kompanije vodi se i u Upravnom sudu, a u tom predmetu Pomorski saobraćaj tužio je Morsko dobro. Od Upravnog suda traže da ponište pojedine odluke iz 2021. godine koje je donio odbor direktora “Morskog dobra” navodno na štetu “Pomorskog saobraćaja”.

Dopisi iz tog predmeta konstatovani su juče na ročištu u Privrednom sudu.

Advokat Morskog dobra Miljan Jović ukazao je da taj predmet nema veze sa postupkom u Privrednom sudu, pa je tražio zaključenje rasprave. Advokat “Pomorskog saobraćaja” Darko Hajduković naveo je da krajnja presuda Privrednog suda može biti različita od presude Upravnog, pa je zatražio prekid cijelog postupka.

U predmetu u Privrednom sudu, Morsko dobro kao osnov za potraživanje novca navodi sklopljeni ugovor sa “Pomorskim saobraćajem” kojim je definisano da mjesečna naknada za korišćenje trajektne linije Kamenari-Lepetane iznosi četiri odsto od ukupnog mjesečnog prihoda od prodatih karata za prevoz trajektom.

Iz Morskog dobra tvrde da “Pomorski saobraćaj” za period od jula 2020. do maja 2021. godine nije poštovao taj ugovor.

Sa druge strane, iz “Pomorskog saobraćaja” smatraju da je ta naknada trebalo da bude prepolovljena na osnovu mjera podrške iz jula 2020. godine, koje je tokom pandemije koronovirusa donijela Vlada Duška Markovića.