Ekonomija

AIR MONTENEGRO KRAJEM MAJA POKREĆE TRI NOVE ČARTER LINIJE PREMA BALTIČKIM ZEMLJAMA!

Autor Anđela Pešić Izvor MINA

Iz ove kompanije su poručili da je otvaranje Crne Gore prema baltičkom tržištu od velike važnosti za crnogorski turizam i ovogodišnju turističku sezonu.

Izvor: MINA

Air Montenegro će krajem maja pokrenuti tri nove čarter linije prema baltičkim zemljama – Litvaniji, Letoniji i Estoniji.

Iz kompanije je saopšteno da će se povratni letovi iz Tivta ka Vilnusu, Rigi i Talinu obavljati od kraja maja do početka oktobra i to dva puta sedmično na svakoj od tih linija.

Oni su poručili da je otvaranje Crne Gore prema baltičkom tržištu od velike važnosti za crnogorski turizam i ovogodišnju turističku sezonu.

„Već duži vremenski period postoji veliko interesovanje turista iz baltičkih zemalja za Crnu Goru. Pokretanjem linija iz Tivta ka Vilnusu, Rigi i Talinu nacionalni avio-prevoznik odgovara na veliku potražnju i to u špicu ljetnje sezone, ali i u važnom postezonskom periodu“, rekli su iz Air Montenegra.

Oni su kazali da će ugovaranjem direktnih čarter linija ka tim gradovima učiniti Crnu Goru još dostupnijom i atraktivnijom ka tržištu koje ima veliki potencijal.

Iz Air Montenegra su naveli da su u toku su pregovori za pokretanje i drugih čarter linija.

„Od turističkih poslenika i naših saradnika sa različitih tržišta dobijamo optimistične najave tako da ćemo i ove ljetnje sezone povezati Crnu Goru sa brojnim destinacijama. Cilj nam je da ove godine nadmašimo rezultate iz prošle i prevezemo oko 400 hiljada putnika u redovnom i oko 90 hiljada u čarter saobraćaju“, saopštili su iz kompanije.

Air Montenegro ove godine leti i prema Beogradu, Ljubljani, Banjaluci, Istanbulu, Pragu, Brnu, Katovicama, Žešovu, Parizu, Nantu, Lionu, Frankfurtu, Cirihu, Kopenhagenu, Bratislavi i Tel Avivu.