Ekonomija

ODBAČENE ŽALBE ,,TOMONTENEGRA" NA NEZAKONITO IMENOVANJE IZVRŠNOG DIREKTORA!

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Žalbe “ToMontenegra” na nezakonito imenovanje izvršnog direktora su odbačene.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Uprava za inspekcijske poslove odbacila je zahtjev “ToMontenegra” za odlaganje izvršenja njihovog rješenja kojim su zatražili da vršilac dužnosti izvršnog direktora kompanije Saša Radović bude smijenjen do 16. marta, podnese ostavku ili vrati otpremninu od 76 hiljada eura “Budvanskoj rivijeri”.

Inspekcija je ovo rješenje, što je potvrđeno “Vijestima”, donijela prije dva dana na žalbu koju je “ToMontenegro” podnio 14. marta tražeći da se postupak odloži do odluke drugostepenog organa Ministarstva rada i socijalnog staranja.

”Do kraja ove sedmice inspektor će izvršiti kontrolni nadzor u kojem će konstatovati da li je postupljeno po rješenju. Ukoliko se utvrdi da po rješenju nije postupljeno, inspektor će subjektu nadzora izreći novčanu kaznu koja je zakonom propisana u rasponu od 500 do 5.000 eura. Novčana kazna izriče se zaključkom na koji subjekt nadzora ima pravo žalbe”, saopšteno je iz ove Uprave, prenose Vijesti.

”ToMontenegro” se na prethodno rješenje Inspekcije žalio i Ministarstvu rada, koje je, takođe odbacilo žalbu, kako saznaju Vijesti.