Ekonomija

RADULOVIĆ DOSTAVIO TRI AMANDMANA NA PREDLOG BUDŽETA

Autor Kristina Milović Izvor Vijesti

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović dostavio je predsjednici Skupštine Danijeli Đurović tri amandmana i predlog zaključka na Predlog zakona o Budžetu Crne Gore za 2023. godinu.

Izvor: MONDO/ Mirela Ljumić

Kazao je da predloženi amandmani i zaključci treba da predstavljaju dio nove ekonomske politike, koja će produkovati velike održive investicije u energetici, saobraćaju i industriji, zatim značajno veću samodovoljnost u hrani i ekološku poljoprivredu, kao i formiranje neophodnih institucija za realizaciju toga.

Radulović je saopštio da, ukoliko se amandmani ne usvoje, već se "od retrogradne i koruptivne ekonomije, koja je karakterisala prethodni režim, nastavi sa populističkim, hazardskim i nereformskim načinom vladanja", neće dobiti moju podršku za takav Budžet.

"Zadužuje se Vlada Crne Gore, da u cilju realizacije zaduženja definisanih članom 14 Zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu, do kraja prvog kvartala 2024. godine, obezbijedi neophodne zakonske i ostale pretpostavke, koje se odnose na finansiranje izrade projektne dokumentacije za realizaciju kapitalnih projekata u iznosu do 43.000.000,000 eura i na finansiranje programa za potrebe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u iznosu od 35.000.000,00 eura", navodi se u zaključku dostavljenom parlamentu, prenose Vijesti.