Ekonomija

USVOJEN PREDLOG ODLUKE: Opština Budva preuzela bazen na Pizani i "Mašu"!

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Odbor povjerenika Opštine Budva usvojio je predlog Odluke o izmjeni i dopune Odluke o osnivanju sportskog kluba Plivački vaterpolo klub "Budva - Budvanska rivijera" , kojim je imovina ugašenog vaterpolo kluba, nakon 14 godina ponovo vraćena Opštini, prenose Vijesti.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Za donošenje odluke glasala su četiri povjerenika, dva su bila uzdržana i jedan protiv.

Opština se tako ponovo postala vlasnik otvorenog plivališta na Pizani sa poslovnim postorom, gdje se nekada nalazio restoran Maša, ali i imovine pored zatvorenog bazena na Slovenskoj plaži.

 A šef kabineta predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, Nikola Jovanović poručio je da ovom odlukom Opština ne otima nikome imovinu, već vraćanjem imovine pokazuje savjestan, zakonit i odgovoran odnos prema imovini.

"Opština Budva kao osnivač Plivačkog vaterpolo kluba preuzima imovinu od prethodnog DOO Vaterpolo kluba "Budvanska rivijera" – Budva. Bez obzira što je odluka donijeta 2018. kada je postojala obaveza sa usklađivanjem sa propisima i danas imamo dva vaterpolo kluba, što na ozbiljan način ugrožava imovinu Opštine Budva. Imamo galimatijas u Centralnom registru privrednih subjekata i dalje egzistira prethodni vaterpolo klub. U suštini Opština Budva ne može da dozvoli da u pravnom prometu egzistiraju dva kluba. Imali smo da je jedan zaposleni DOO Vaterpolo kluba tužio pravnog nasljednika PVK zbog čega je bilo donijeto rješenje o izvršenu i da nijesmo djelovali imovina kluba bila prodata", istakao je Jovanović.

On je kazao da je donošenje odluke prije potrebno kako bi se zaštitila imovina, jer nije poznat koliki su dugovi DOO Vaterpolo kluba koji u ostali.

Carević: Sve se vrti oko "Maše" i ličnih interesa

Gradonačelnik Budve Marko Carević je kazao da je odluka namjerno iz pojedinih krugova ispolitizovana, jer je očigledno nekome cilj da imovina i dalje ostane na DOO Vaterpolo klub, koji ne radi, kako bi se domogao, pišu Vijesti.

"Budva je u ranijem period bila sinonim korupcije. Kao nova vlast smo obećali da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo čistiti sve stvari koje su problematične. Jedna od tih stvari je upravo i Vaterpolo klub. Ako je osnivački ulog u DOO Vaterpolo klub bio nula, bilo je jasno zbog čega je trebalo donijeti Zakon o sportu da bi se otela državna i opštinska imovina, Mi smo rekli da ćemo to ispraviti i ne vidm ni jedan razlog da se odluka ne donese, sem ako neko nije imao iste namjere da nastavi kao ona vlast DPS da radi. Sve se vrti oko "Maše" i ličnih interesa. Sada pitam ko je odgovoran što ta "maša" nije izdata punih šest godina i od nje klub godišnje zarađivao 50 hiljada eura", poručio je Carević.

"Kao izvršna vlast ne želimo da preuzimamo rizike, da se ne bi dogodilo da se ponovo neko pojavi i zatraži prodaju, kako bi se naplatio i na taj način domogao vrijedne imovine. Da smo imali blagovremeno brisanje Vaterpolo kluba, možda bi predlog odluke bio drugačije“, kazao je Jovanović i optužio Sekretarijat za zaštitu imovine da nije izvršio svoje obaveze, zaključuju Vijesti.