Ekonomija

CGO OBJAVIO TROŠKOVE SPAJIĆA, BIVŠI MINISTAR REAGOVAO: SVAKU PLATU SAM DONIRAO!

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, za 16 mjeseci mandata potrošio je sa službene kartice 27,17 hiljada eura za reprezentaciju i smještaj, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje

Izvor: Vlada Crne Gore

“Osim redovne zarade, u istom periodu prihodovao je i 4,8 hiljada eura dnevnica za službena putovanja u inostranstvo”, naveli su iz CGO-a.

Ministarstvo finansija je bivšem ministru, tokom mandata, pokrivalo i troškove mobilnog telefona u ukupnom iznosu od 1,07 hiljada eura.

“Obveznici su nešto više platili telefon bivšem državnom sekretaru, Janku Odoviću, ukupno 1,35 hiljada eura, od čega najviše u septembru prošle godine, kada je plaćeno čak 328 eura”, precizirali su iz CGO-a.

Podaci koje je CGO dobio od Ministarstva finansija pokazuju da je vožnja bivšeg ministra, vozilom marke Mercedes, u posljednjih 11 mjeseci njegovog mandata, koštala 3,14 hiljada eura, pri čemu je najviše goriva potrošeno u februaru ove godine 399 eura a najmanje u prošlogodišnjem decembru, ukupno 92 eura.

Spajić: Svaku platu sam donirao

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, tražio je od Centra za građansko obrazovanje (CGO) da, kao i u njegovom slučaju, objavi uporedne podatke za njegove prethodnike.

CGO je danas, između ostalog, saopštio da je Spajić, za 16 mjeseci mandata potrošio sa službene kartice 27,17 hiljada eura za reprezentaciju i smještaj.

"Svaku sam platu donirao, a novac za službena putovanja za cijeli kabinet Ministarstva (koja su zaslužna za hedžing zahvaljujući kojem je država profitirala 120 miliona eura) stvarno nijesam mogao. Dajte građanima uporedne podatke mojih prethodnika", naveo je Spajić.

On je uz reagovanje dostavio i podatke, po kojima je, kako navodi, CGO u 2020. godini imao 513,45 hiljada eura prihoda, a u prošloj 1,07 miliona eura.

"Da li budžet od milion eura godišnje nekima služi da se svakodnevno bave Evropom sad, a od javnih podataka i stavkama predviđenih budžetom prave senzacionalizam? Ohrabrujem NVO sektor u svom djelovanju i nadam se konkretnoj pomoći našoj zemlji u borbi protiv korupcije na koju se žmurilo 30 godina", zaključio je Spajić.