Ekonomija

Od ponedjeljka trgovanje akcijama Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela

Autor Kristina Radović Izvor MINA

Komisija za tržište kapitala donijela je u utorak rješenja o okončanju javnih ponuda za preuzimanje Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera i kompanije Sveti Stefan hoteli Budva.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Time se, kako se navodi na sajtu Montenegroberze, prekida obustava trgovanja akcijama tih kompanija i omogućava ponovo trgovanje od ponedjeljka.

“Komisija za tržište kapitala je rješenja o obustavi trgovanja akcijama te dvije kompanije donijela 9. juna i ona su trajala do okončanja javne ponude za preuzimanje”, prenosi agencija Mina.

Kompanija MKG Properties, koja je dio MK grupe, je u transakciji na Montenegroberzi 24. maja, vrijednoj 24,27 miliona EUR, stekla dodatne akcije u HG Budvanska rivijera i preduzeću Sveti Stefan hoteli.

Tom kupovinom, MKG Properties je prešao prag od 30 odsto vlasništva u tim preduzećima. Shodno tome je postupio prema Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava i drugoj zakonskoj regulativi i objavio ponude za preuzimanje akcija Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela.

Iz MKG Propertiesa su ranije kazali da im je cilj da, u slučaju preuzimanja Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela, konsoliduje vlasništvo i da grupi hotela koje ima u vlasništvu pridoda još jednu hotelsku kompaniju visoke kategorije koja posluje u crnogorskoj metropoli turizma i jednoj od najprestižnijih i najtraženijih destinacija na Jadranu.

MKG Properties, kako je objašnjeno, nema namjeru da mijenja dosadašnju poslovnu politiku sa zaposlenima i izvršnim menadžmentom.

Strateški planovi su unapređenje poslovanja društva kroz efikasnije korišćenje raspoloživih resursa implementacijom uspješnog poslovnog modela, znanja i višegodišnjeg iskustva, obavljajući istu djelatnost uz zadržavanje svih zaposlenih i eventualno nova zapošljavanja kroz organski rast poslovanja i širenje poslovanja.

Namjera MKG Properties-a je zadržavanje sadašnjeg mjesta obavljanja poslovnih aktivnosti.