Ekonomija

ABAZOVIĆ SA MINISTRIMA U POSJETI TIVTU: CRNA GORA DOBIJA MODERNI VODENI TERMINAL

Autor Jovana Raičević

Premijer Dritan Abazović posjetio je Tivat zajedno sa ministrima iz Vlade, i najavio da Crna Gora na jesen dobija moderan vodeni terminal koji će Aerodrom Tivat spojiti sa mjestima u Boki Kotorskoj.

Izvor: MONDO

“Turisti će na taj način izbjegavati gužvu u saobraćaju i na najlakši mogući dolaziti do svog odredišta. Ubijeđeni smo da će sa vodenim terminalom prvi utisak turista o Crnoj Gori biti umnogome ljepši i da će ponuda Tivta dobiti na atraktivnosti”, naveo je Abazović.

U nekadašnje brodogradilište u Bijeloj stigao je ranije plutajući dok koji je, kompanija Adriatic 42, odnosno konzorcijum koji čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, kupila za potrebe servisiranja i remonta jahti.

 Riječ je o dok nove generacije vrijedan više miliona dolara, dugačak 180 metara, širok 37 metara sa kapacitetom od 10.000 tona teretnih plovila, što mu omogućava da primi najveće svjetske jahte.

“Otvaranje prve faze planirano je u oktobru”, saopštioo je predsjednik Borda direktora Adriatic 42, Rade Antolović.

O temeljnom ugovoru

"Jedina smo država u kojoj se ministar vanjskih poslova bavi više crkvom nego evropskim integracijama", rekao je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanja novinara.

On je saopštio da će se na sjednici u petak glasati o ugovoru sa SPC.

“Ne pada mi na pamet da padnem pod pritisak grupice ekstremista unutar vlade”, poručio je Abazović.