Ekonomija

ABAZOVIĆ: PRIVREDNICI ĆE IMATI PARTNERA U DRŽAVI ZA PROIZVODNJU HRANE

Autor Kristina Radović Izvor RTCG

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je na sastanku u Privrednoj komori da su svi privrednici u proteklih 50 dana nove Vlade naišli na otvorena vrata i to će biti odnos i u narednom periodu.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Poručio je da će privrednici imati partnera u državi za povećanje proizvodnje hrane, kako bi što manje uvozili, jer je izvjesno da ćemo ući u krizu sa uvozom hrane.

Kako je kazao zbog rata na tlu Evrope i pandemije izazvane Kovidom 19, značajno je devalvirala crnogorska privreda.

"Preuzeli smo vladu kada na tlu Evrope imamo rat. Nakon korone, koja je značajno devalvirala našu privredu i kad smo mislili da krenemo u neki oporavak, imamo kriznu situaciju. S time ćemo se suočiti", kazao je Abazović.

U Ministarstvu ekologije i prostornog planiranja je bio zastoj i to će kako je poručio, riješiti.

"Svako ko ispunjava uslove, dobiće građevinske dozvole", naglasio je Abazović.

Kako je dodao medije u Crnoj Gori zanimaju samo svađe, polarizacija, a ne dobre stvari, a njegova želja je da otvore auto-put i bulevar prema Danilovgradu i stave kamen temeljac za žičaru na Lovćenu 13. jula.

"Ućićemo u krizu uvoza hrane, izaći iz toga sa što manje ožiljaka. Svi privrednici koji žele da šire svoje kapacitete, u državi imaju partnera. Da idemo u proizvodnju hrane, da se što manje ide u uvoz", kazao je Abazović.