Ekonomija

ABAZOVIĆ NAJAVIO: PREDLOŽIĆU DA CRNA GORA GRADI STAMBENU JEDINICU U UKRAJINI

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Premijer Dritan Abazović kazao je u emisisiji na TVCG da ima ideju da zemlje Zapadnog Balkana u jednom razorenom ukrajinskom gradu izgrade po stambenu jedinicu, koje bi nazvali po tim državama.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Ta nam je ideja prihvatljiva i predložiću to kolegama", kazao je Abazović za RTCG.

Na pitanje o finansijskoj pomoći, Abazović je naveo da se radi o “skromnoj opremi”.

"To što smo im dali je prilično skromno. Ja sam bio zastupnik nečeg drugog, ali vidjećemo, možda će sukob trajati duže, pa će biti potrebe za još intervencija", naglasio je on za TVCG.

Prema njegovim riječima, i predsjedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom je ukazao da je utočište u Crnoj Gori našlo oko 10.000 ukrajinskih državljana, koji su pobjegli od rata.

Na pitanje TVCG šta posjeta Ukrajini znači za Crnu Goru, Abazović je kazao da “u diplomatskom smislu, Crna Gora nije mogla da dobije veću nagradu”.

"Mislim da smo jako dobru stvar napravili za Crnu Goru, na ovaj način se stavljaju temelji pozicioniranja Crne Gore. Biće nam značajno lakše nakon što budemo prepoznati kao zemlja koja preduzima ovakve aktivnosti, ovo je povratak na velika vrata. Mi ne možemo da riješimo situaciju u Ukrajini, možemo da iskažemo podršku i tu se naša misija završava", zaključio je Abazović za TVCG.