Ekonomija

PLAV DOBIJA HOTEL VRIJEDAN 10 MILIONA EURA

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Na obali Plavskog jezera biće izgrađen hotel vrijedan preko deset miliona eura što će, prema riječima predsjednika Opštine Plav Nihada Canovića, otvoriti nova radna mjesta i pozicionirati taj grad na turističkoj mapi.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je rekao da bi u Plavu, da ima kvalitetnu infrastrukturu i žičare, uveliko tekla zimska sezona, prenosi portal RTCG.

“Zato što još imamo preko metar snijega na planini Bogićevici, zbog kojeg bi nas posjetili vikend skijaši i boravili u Plavu. Međutim, kako nemamo, ulažemo svu snagu da nadležnima u državi predočimo sve potencijale i kvalitete i da putem investicija omogućimo razvoj tih potencijala”, kazao je Canović.

Možda ce vas zanimati

Istrakao je da je vidan benefit puta koji do Plava ide preko Albanije.

“Ima i drugih putnih pravaca koji treba da nas spoje sa Kosovom i Albanijom. Da otvorimo granični prelaz preko Čakora koji bi omogućio bolji razvoj Plava i otvorio nova radna mjesta”, rekao je Canović.

Naveo je da privatnici prepoznaju dobropit ulaganja u Plav.

“Tako da već ove sezone imamo najavu višemilionske investicije koja treba da otvori nova radna mjesta. Radi se o ugostiteljskom objektu na obali Plavskog jezera. Projektna dokumentacija je u završnoj fazi i odmah nakon dobijanja dozvola očekujemo početak radova i vjerujem da hotel takvih gabarita ne postoji u ovom dijelu države”, saopštio je Canović.

On je dodao da je riječ o ivesticiji od preko deset miliona.

Tagovi