Ekonomija

MINISTARSTVO DODIJELILO KONCESIJU: KAMENELOM "PLATAC" U CAREVIĆEVOM VLASNIŠTVU NAREDNIH 30 GODINA

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Ministarstvo kapitalnih investicija dodijelilo je kompaniji “Carinvest” u vlasništvu predsjednika Budva Marka Bata Carevića, koncesiju za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine građevinskog kamena lokaliteta “Platac”, piše CdM.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

To je danas saopšteno iz Ministarstva kapitalnih investicija uz obrazloženje da je ponuda “Carinvesta” bila najpovoljnija na javnom tenderu.

“Shodno članu 31 Zakona o koncesijama Odluka o izboru najpovoljnije ponude dostavlja se ponudačima i objavljuje se na na sajtu Ministarstva kapitalnih investicija kao nadležnog organa”, piše u dokumentu MKI.

Carevićeva kompanija je prethodnih deceniju i po gazdovala kamenolomom, a ugovor o koncesiji joj je istekao poslednjeg dana prošle godine. Novim ugovorom je predviđena koncesija na tri decenije, naglašava CdM.

Milovac: Bojanić u foto finišu ministarske karijere uspio da zaradi krivičnu prijavu

Član istraživačkog tima Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Dejan Milovac prokomentarisao je odluku MKI, rekavši da postoji sumnja u zloupotrebu položaja ministra Mladena Bojanića.

“Čestitam Mladenu Bojaniću što je u samom foto finišu svoje ministarske karijere uspio da “zaradi” krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu položaja”, istakao je Milovac na Tviteru.