Ekonomija

IZ AERODROMA NAJAVILI: USKORO DIREKTNI LETOVI IZ SAUDIJSKE ARABIJE

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Niskobudžetna avio-kompanija Flynas Saudijske Arabije trebalo bi uskoro da počne da leti tri puta sedmično ka Podgorici i Tivtu, najavio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) Goran Jandreoski.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

On je, na panelu uoči početka Aviation Event-a u rumunskom Klužu, rekao da će ACG otvaranjem novih ruta nastojati da premoste izostanak letova iz Ukrajine i Rusije.

Iz ACG su naveli da je Jandreoski već od naredne sedmice najavio i zvanične razgovore i u Amsterdamu, kako bi i Holandija direktno bila povezana sa Crnom Gorom.

Janderovski je rekao da su ACG ostvarili i 50 odsto bolje rezultate u oblasti generalne avijacije (mali poslovni ili privatni vazduhoplovi) u odnosu na 2019. godinu.

On je, kako se navodi, u Klužu predstavio ne samo potencijale ACG već i kompletne države.

Janderovski je ukazao na luksuzne rizorte na crnogorskom primorju, ali i na sva prirodna bogatstva sjevera države.

On je, kako se navodi, skrenuo pažnju i na značaj zajedničkog regionalnog predstavljanja svih kapaciteta zemalja Zapadnog Balkana trećim stranama.

Iz ACG su rekli da u Klužu danas počinje Aviation Event kom prisustvuje vrh svjetske avioindustrije.

Video prezentaciju, kako su kazali, održaće komesarka EU za saobraćaj, Adina Valean, a okupljenima će se obratiti i generalni direktor Međunarodnog savjeta aerodroma na svjetskom nivou, Luis Felipe de Oliveira.

Najavljeno je i učešće potpredsjednika Međunarodne asocijacije za vazdušni transport, Rafaela Švarcmana.

Osim izvršnog direktora ACG, događaju će, između ostalih, prisustvovati i izvršni direktor Wizz Air-a, Jozef Varadi.