Ekonomija

ĐUKANOVIĆ: ELEKTROPRIVREDA ĆE POMOĆI SVIMA DA UGRADE SOLARNE PANELE

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Elektroprivreda (EPCG) će se truditi da svakom građaninu ponudi mogućnost da ima solarnu elektranu na svom objektu, ako to bude tehnički izvodljivo, saopštio je predsjednik Odbora direktora kompanije, Milutin Đukanović.

Izvor: Promo/Logo epcg

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je Crna Gora bogom dana za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i podsjetio na dva vjetroparka na Krnovu i Možuru, kao i da gradnja trećeg ovih mjeseci počinje na Voždu.

"Što se tiče solarnih panela, izabrani su najbolji ponuđači za opremu za projekat 3000+ i 500+, pa očekujemo da ćemo krajem aprila ili početkom maja početi da radimo solarne panele na objektima za individualno stanovanje", rekao je Đukanović, prenosi portal RTCG.

On smatra da nema važnijeg zadatka za cijelu zajednicu od ulaganja u energetiku.

"Električna energija je jedini proizvod iz Crne Gore koji je konkurentan na svim svjetskim berzama. Danas imamo cijene struke koje su deset puta veće nego što tu struju plaćaju građani", kazao je Đukanović.

On je apelovao na institucije sistema da pomognu projekte iz oblasti energetike.

Đukanović je saopštio da se za projekat 3000+ do sada prijavilo 14 hiljada domaćinstava.

"Ko god ima brojilo, spremni smo da mu ugradimo solarne panele po izuzetno povoljnim uslovima. Dobiće 20 odsto subvencija. EPCG će raditi svu dokumentaciju", rekao je Đukanović.