Ekonomija

DANAS ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI PENZIONERIMA

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Penzionerima, čije su penzije manje od prosječnih, danas će biti isplaćena jednokratna pomoć od 50 eura, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Navodi se da Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Fond PIO realizuju zajedničku aktivnost isplate jednokratne pomoći od 50 eura za sve korisnike prava na penziju čija su primjanja po tom osnovu ista ili manja od prosječne penzije, koja iznosi 299,06 eura.

„Isplata jednokratne pomoći izvršiće se danas, a primiće je 77.888 penzionera, korinsika prava na samostalnu i srazmjernu penziju, odnosno korisnika prava u Crnoj Gori i inostranstvu, što čini 63,14 odsto penzionera“, kaže se u saopštenju.

Iz Fonda PIO su naveli da će penzionerima sredstva biti uplaćena na način na koji primaju redovnu penziju, odnosno preko odabrane banke ili pošte.

Oni su dodali da ta aktivnost predstavlja četvrtu mjeru pomoći penzionerima, koja se isplaćuje u mandatu aktuelne Vlade, a ukupna sredstva izdvojena za tu namjenu iznose preko 3,89 miliona eura.

Kako su naveli, sredstva su obezbijeđena dijelom iz budžeta Fonda PIO, dok je 3,23 miliona eura nedostajućih sredstava obezbijeđeno iz Budžeta Crne Gore.

Tagovi