Ekonomija

ZASTUPNICI LIDLA: JOŠ UVIJEK ANALIZIRAMO USLOVE NA TRŽIŠTU I ISTRAŽUJEMO MOGUĆNOSTI

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Stalno istražujemo mogućnosti za širenje poslovanja i analiziramo uslove na tržištu, kazali su za Portal RTCG iz kompanije MMS Property solutions.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

To su naglasili u odgovoru na pitanje RTCG-a povodom medijskih navoda da je firma koja u Crnoj Gori zastupa interese njemačkog trgovačkog lanca Lidl dostavila ponudu za kupovinu zemljišta na urbanističkoj parceli do zgrade RTCG. Na tom je mjestu sada rupa koju je svojevremeno iskopala firma Bolići zarad gradnje hotela.

Možda ce vas zanimati

 "Nadamo se da ćete razumjeti da trenutno nismo u mogućnosti da komentarišemo potencijalne planove, što ćemo sigurno učiniti kada prilike to budu dozvoljavale", kazali su iz kompanije MMS Property solutions (MMS) za Portal RTCG.

Prema medijskim informacijama, ponuda je dostavljena Direkciji za imovinu. Ta direkcija je 5. februara objavila javni poziv za prodaju 14.430 kvadrata zemljišta, čija je vrijednost procijenjena na 7.301.580 eura.

Riječ je o kompaniji, koju je, prema podacima iz CRPS, 8. marta prošle godine osnovala WE-International Zweite GmbH, inače osnivač poznatog trgovačkog lanca Lidl u Bosni i Hercegovini. Ovlašćena lica MMS-a su Đurđica Kujundžić i Dragan Čigoja, koji su odgovorna lica i u Lidl Srbija, naglašava RTCG.

Maloprodajni lanac Lidl dio je Švarc grupe sa sjedištem u Nekarsulmu u Njemačkoj. Njihove trgovine postoje u 27 zemalja Evrope i SAD-a sa preko 10,5 hiljada prodavnica i preko 260 hiljada zaposlenih.

Podsjeaćmo, ministar ekonomskog razvoja u tehničkom mandatu Jakov Milatović kazao je da Lidl namjerava da zaposli hiljadu ljudi u naredne tri godine

Tagovi