Ekonomija

SPAJIĆ SE OBRATIO RADNICIMA KAP-a KOJI PROTESTUJU ISPRED VLADE: RAZGOVARAĆU SA KOLEGAMA IZ VLADE!

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Radnicima okupljenima ispred zgrade Vlade koji čekaju da ih neko primi kako bi razgovarali o rješenju njihovih problema pridružio se ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, prenosi Dan.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Spajić je naglasio da nije nadležan za njihov slučaj, ali da će komunicirati sa kolegama iz Vlade, da vide u čemu je problem, šta se može uraditi, piše Dan.

"Obećavam da ću to uraditi, i da oni izađu javno i objasne šta se može uraditi", kazao je Spajić.

Radnici su pozdravili ministra Spajića što je došao i što im se obratio.

Bivši radnici Kombinata aluminijuma Podgorica počeli su da se okupljaju ispred zgrade Vlade, jer još nije pronađeno rješenje da im se uplate beneficije od 8,5 miliona koje im duguju iz perioda kada je ova kompanija bila u stečaju, potvrđeno je „Danu“ od strane ove grupe radnika.

Brano Odović, jedan od bivših radnika KAP-a, najavio je da će se okupljati svakog dana, dok im se ne ispune zahtjevi, dovešće porodice sa sobom, a ako treba ni djecu neće slati u školu, navodi Dan.

"Za sve je kriva Skupština, koja poziva narod na uluce da se bore za njihove fotelje. bBvši sindikalac Rade Krivokapić je grobar radničke klase, "pa neka se Abazović pozabavi tim problemom", rekao je Dejan Ušćumnić.

On je, takođe, kao "grobare" prozvao i nekadašnjeg stečajnog upravnika Veselina Perišića i sudiju Privrednog suda Blaža Jovanića.

Tagovi

KAP