Ekonomija

PROSJEČNA CIJENA STANA U NOVOGRADNJI 1,16 HILJADA EURA

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,16 hiljada eura i veća je 15,3 odsto u odnosu na isti period 2020, pokazali su podaci Monstata.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori manja je 2,8 odsto u odnosu na treći kvartal prošle godine ", navodi se u saopštenju.

Statističari su kazali da direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine ima učešće prosječne cijene metra kvadratnog stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

To učešće je, kako su objasnili, u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,23 hiljade eura.

“U primorskom regionu je iznosila 1,37 hiljada eura, u središnjem regionu 610 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,4 hiljade eura”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,21 hiljadu eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 550 eura.

Tagovi