Ekonomija

IZ USSCG INSISTIRAJU DA SE HITNO RAZMOTRI INICIJATIVA ZA DOPUNU ZAKONA O AKCIZAMA

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Unija slobodnih sindikata (USSCG) pozvala je poslanike i sve druge donosioce odluka da svojim hitnim djelovanjem ne dozvole da najnovije poskupljenje goriva, ali i druge robe i usluga, anulira pozitivne efekte programa Evropa sad.

Izvor: Mondo/Ž. Svitlica

„USSCG i ovom prilikom insistira na što hitnijem sazivanju vanredne sjednice Skupštine i razmatranju inicijative za dopunu Zakona o akcizama, kako bi se limitirala cijena goriva i tako zaštitio standard građana do stabilizacije cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu“, navodi se u saopštenju te sindikalne centrale povodom nove najave poskupljenja goriva.

Iz Unije su kazali da je neprihvatljivo i krajnje neodgovorno da, i pored brojnih apela, na sjednicama Skupštine održanim početkom ovog mjeseca nijesu razmatrane inicijative za dopunu Zakona o akcizama, među kojima je i inicijativa USSCG.

„Građani su dovedeni u procjep između nečinjenja poslanika i nemogućnosti postupanja Vlade kada je u pitanju limitiranje cijene goriva. Danas najavljeno novo poskupljenje goriva, koje za sobom povlači nova poskupljenja drugih roba i usluga, dodatno će urušiti standard građana, a da se pritom odgovorni ne bave ovom temom na javnoj sceni, niti po tom pitanju iskazuju posebnu zabrinutost“, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi