Ekonomija

BOROVINIĆ-BOJOVIĆ: UBJEĐIVALI SU NAS DA NE MOŽE BOLJE, TO NIJE TAČNO!

Autor Mia Stanković

"Evropa sad" treba da zaživi nakon što su nas 30 godina ubjeđivali da ne može biti bolje nego što je, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. "To nije tačno i to smo skupa već svi i dokazali”, kazala je Borovinić Bojović.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Radnom doručku sa novinarima prisustvuje ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Ministarstvo zdravlja, kako je kazala Borovinić Bojović. udarilo je dobar temelj za sve što slijedi od prve naredne plate.

“Danom kad “Evropa sad” bude zaživjela u džepovima ljekara i medicinskih sestara, to će za njih značiti sljedeće (za primjer uzimamo zaposlene sa 10 godina staža, za subspecijaliste je uzet koeficijent 16, a za specijaliste 14.96). Subspecijalista koji je do sada kao osnovnu platu imao 873 eura neto, sada će primiti 1.237 eura neto. Specijalista koji je ranije imao platu od 800 eura, sada će dobiti 1.130 eura”, kazao je Borovinić Bojović.

Kako pojašnjava, medicinska sestra sa višom školom koja je zarađivala oko 570 eura, sada će dobiti oko 740 eura.

“Medicinska sestra sa srednjom školom koja je zarađivala 440 eura, sada će imati platu koja iznosi 565 eura”, poručila je Ministarka zdravlja.