Ekonomija

BOŠKOVIĆ; PREDLOŽENI BUDŽET ĆE CRNU GORU NAPRAVITI ZAVISNOM OD SVOG SUSJEDA

Autor Milena Mijušković Izvor Antena M

Bošković je na tviter spejsu večeras kazao da predloženi Budžet nije odraz ekonomske logike.

Izvor: Vlada Crne Gore

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković smatra da se Budžetom za 2022. maskira perfidna igra koja se sprema Crnoj Gori, te da u ekonomskom smislu nije održiv i nema perspektivu, kako prenosi Antena M.

"Parlamentarna većina se utrkivala ko će više populistički da nastupi i Budžet će u krajnjem dovesti do toga da ekonomija bude na koljenima", dodaje Bošković.

Budžet će Crnu Goru napraviti zavisnom od svog susjeda, zaključio je Bošković odgovor na pitanje kakav je njegov stav o predloženom Budžetu.
"Crnoj Gori će trebati vjekovi da se izvuče iz dužničkog ropstva i "kolonijalizma" koji joj slijedi ako se usvoji budžet", naveo je Bošković. 

"I u samom nastajanju programa bilo je potrebna smjena na čelu Monstata kako bi se uljepšala ekonomska slika Crne Gore friziranjem podataka. Mi smo jedina zemlja u svijetu gdje istovremeno rastu i zaposlenost i zaposlenost. Na najgrublji mogući način su intervenisalo u statistiku i na taj način se stvara slika o potpunoj nekompetentnosti Crne Gore." naveo je Bošković.