Ekonomija

MEDOJEVIĆ: Mickej je svojim poslovnim partnerima u direktnoj pogodbi napravio “posao” od pet miliona eura!

Autor Milena Mijušković Izvor CdM

Svako tajno i netransparentno trošenje novca građana Crne Gore preko budžeta osnovana sumnja da se radi o korupciji, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kao što sam odmah rekao u decembru 2020, nakon što je Mickej, kao privatno lice bez ikakvih ovlašćenja, krenuo u dogovaranje najvećeg pojedinačnog zaduženja u istoriji Crne Gore, Ministar Mickej je, u direknoj pogodbi, ugovorio i platio preko pet miliona eura provizija, istakao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević, prenosi CDM.

On je dodao da je, svako tajno i netransparentno trošenje novca građana Crne Gore preko budžeta osnovana sumnja da se radi o korupciji.

 “Mickej je svojim poslovnim partnerima u direktnoj pogodbi napravio “posao” od pet miliona eura, koje su zaradili za par dana”, navodi Medojević.

“Koliko su oni onda “častili” Ministra koji je u ime građana platio preko pet miliona eura bankama, advokatima i dao popust izabranim kupcima” upitao je Medojević i nastavio:

Zašto je sve rađeno suprotno Ustavu, zakonima, tajno i organizovano;

Ko je odobrio kamatu na obveznice (cijenu koji građani plaćaju za dug);

Ko je odobrio provizije za banke i nadoknadu advokatskoj kancelariji;

Ko je odobrio popust kupcima”.

Medojević je kazao da “svi tragovi vode do dva čovjeka: Krivog i Mickeja”.

“Imate i njihovo priznanje djela;

Zašto tužilaštvo ćuti;

Zašto nijesu pohapšeni lopovi koji pljačakaju pare građana”.

Medojević je istakao da je njemu i funkcionerima DF-a, “montirana lažna optužnica i već četiri godine nas provlače po sudovima, za 30.000 dolara i 17.000 eura privatne pozajmice zidara, političkom direktoru PzP. Država nije oštećena ni za cent”.

“Nevini i nedužni ljudi, Momo Nikolić, Dejan Vujisić i Željko Šćepanović su bez ijednog dokaza, indicije ili osnova sumnje ležali 6-7 mjeseci u istražnom zatvoru!
Ko štiti Krivog i Mickeja? – Djelovi Crkve, Ambasade, Vijesti”, zaključuje  Medojević, kako prenosi CDM.